Seitan Strogonoff

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O Strogonoff ou Strogonovski, tal como o nome indica é um prato de origem russa e que data do século XIX.

Scroll down for english version

 

Hoje em dia o strogonoff que podemos ver por aí já é um pouco diferente da receita original que não tinha cogumelos, molho de tomate nem cebola.

E como a vida é feita de mudanças, temos agora a versão sem carne deste prato que eu sempre adorei (sempre gostei de tudo que levasse natas) , desta vez com seitan mas que também podem substituir por soja ou grão.

 

 

 

EN:

Strogonoff or Strogonovski, as you can see is a recipe original from Russia from the XIX century.

Nowadays the strogonoff that we see out there it’s a little different from the original recipe that didn’t has mushrooms, tomato paste and onions.

Since life is made of changes now we also have a meatless version of this dish that I always loved (I love everything that has cream ), this time with seitan but you can replace it by texturized soy or chickpeas.

 

Seitan Strogonoff (Vegan)

4 portions/ 4 porções

INGREDIENTS:
– 500g seitan
– 250g white mushrooms / 250g cogumelos brancos
– 2 onions / 2 cebolas
– 2 garlic cloves / 2 dentes de alho
– 1 bay leaf / 1 folha delouro
1 tbsp tomato paste / 1 c. sopa de polpa de tomate
– 200ml soy/oat cream / 200ml de natas de soja ou aveia
– salt and pepper / sal e pimenta
– 100ml white wine / 100ml vinho branco

 

 

 

  • Chop the seitan in small pieces, place it in a bowl and season with salt, pepper, bay leaf , chopped garlic and wine and let it marinate for 1 hour. 
  • Heat olive oil in a frying pan, add the onions chopped and let it fry. Then add the seitan and the marinate sauce and let it cook for 10 minutes. 
  • Add the mushrooms sliced, season with salt and pepepr and let it cook for more 10 minutes. Finally add the cream and tomato paste. Stir everything and it’s done. 
  • Sprinkle with chopped parsley.

To go with the strogonoff we have basmati brown rice, salad and kombucha ☺️

 

  • Cortar o seitan em pedaços pequenos, colocar numa taça e temperar com sal, pimenta, folha de louro, os dentes de alho picados e vinho e deixar a marinar durante 1 hora.
  • Aquecer um frio de azeite numa frigideira e juntar as cebolas picadas e deixar alourar. A seguir juntamos o seitan e o molho da marinada e deixamos cozer durante 10 minutos.
  • Juntamos os cogumelos fatiados, temperamos com sal e pimenta e deixamos cozer por mais dez minutos. Por fim juntamos as natas e a polpa de tomate. Envolvemos tudo e está feito.
  • Adicionar salsa picada no fim.

 

Para acompanhar arroz basmati integral, salada e kombucha ☺️

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