Zoodles with Avocado Sauce / Zoodles com Molho de Abacate

2017-01-13-12-19-48.jpg

Já venho um pouco mais tarde do que o que queria, mas hoje trago-vos a última receita da semana raw. No fim-de-semana estive fora de casa e da cidade, por terras sem internet 😆 e por isso acabei por não fazer este post mais cedo, mas aqui está ele.

 

Scroll down for english version

 

Descobri que os zoodles ( noodles de courgette) são uma forma muito saborosa e fácil de comer alimentos crus sem ter que olhar de lado para o prato. Como já tinha referido anteriormente, o ideal é mesmo adicionar um bom molho. Há uns tempos atrás vi algures pelo instagram uns cogumelos consumidos crus, então lembrei-me de comprar cogumelos shitake e experimentar fazer um tempero e deixá-los a marinar e juntá-los a esta fantástica “pasta” crudívora, mas se preferirem podem sempre consumi-los ao natural que também são muito bons.

 

2017-01-13-12-08-34
Perfect avocado 

EN:

I’m writting this post later than expected, but today I’m bringing you the last recipe of the raw week. I was out of town on the weekend, where there’s no internet 😆 and because of that I dindn’t write this post earlier, but there it is!

I’ve found that zoodles (zucchini noodles) are a very easy and tasty way to eat more raw vegetables without being tasteless. As I referred in another post  the best way to eat it is by adding a really good sauce. A few days ago I saw somewhere on instagram a recipe of raw food with raw mushrooms, so I decided to buy some shitake mushrooms and I’ve made a seasoning and let them marinate for 1 day and then I topped the pasta with the mushrooms. If you prefer you can eat them au naturel, they are really good without any seasoning.

 

 

Zoodles com Molho de Abacate / Zoodles with Avocado Saue (Vegan, Gluten Free, Raw)

1 porção / 1 portion

INGREDIENTES:2017-01-13-12-06-17
– 2 courgette / 2 zucchini
– 1 pepino / 1 cucumber
– 1 abacate grande / 1 big avocado
-. 1 dente de alho / 1 garlic clove
– 3 c. sopa de azeite / 3 tbsp olive oil
– sumo de 1/2 limão / juice of 1/2 lemon

Para os cogumelos / for the mushrooms:
– 150g de cogumelos shitake / 150g shitake mushrooms
– 2 dentes de alho / 2 garlic cloves
– 3 c. sopa de molho de soja / 3 tbsp soy sauce
– sumo de 1/2 limã / juice of 1/2 lemon
– 2 c. sopa de vinagre balsâmico (opcional) / 2 tbsp balsamic vinegar (optional)

 

  • Colocamos os cogumelos bem lavados num recipiente e juntamos os alhos picados e os restantes ingredientes e envolvemos bem. Deixa-se marinar no frigorífico até ao dia seguinte (pode-se deixar mais tempo).  / Put the mushrooms well washed in a container and add the garlic chopped and the ingredients left and mix. Let it rest in the fridge until the next day (you can let them stay in the fridge for a longer time).

 

 

 

 

  • Para os zoodles basta espiralizar os courgettes e o pepino para um tigela. Num processador de alimentos colocamos o abacate, o alho, o azeite e o sumo de limão e reduzimos até ficar um creme espesso ( ver imagem). Depois é só adicionar este molho aos zoodles e envolver tudo muito bem. / For the zoodles you just have to spiralize the zucchini and cucumber into a bowl. In a food processor combine the avocado, garlic clove, olive oil, lemon juice and process until you have a thick sauce (see image). Then, you just need to add this delicious sauce into the zoodles and mix everything together. 
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s