Cauliflower and Red Cabbage ‘Rice’ / “Arroz” de Couve-Flor e Couve Roxa

img_20170111_210219

Parece que por enquanto ainda continuo com ideias para inovar nesta minha saga do crudivorismo 😁

Scroll down for english version

Penso que se continuasse por mais uma semana aí então as ideias iriam escassear. Digo-vos que não é nada fácil inventar pratos com comida totalmente crua e que sejam bem saborosos. O que deduzi desta experiência que irá terminar hoje ( não vou conseguir continuar no fim-de-semana por estar fora de casa…) é que para conseguir comer um prato destes e realmente gostar tenho que adicionar uma boa dose de temperos “naturais” (ervas aromáticas, sumo de citrinos, azeite) ou então um molho à base de abacate, fruta ou tomate, a aí sim fica de morrer!

Alguns dos pratos eram tão simples que acabei por não colocar aqui a receita, mas se quiserem podem espreitar a página de facebook e o meu instagram onde tenho a receita dos molhos e de alguns pratos simples que fui fazendo ao longo da semana.

Hoje trago-vos a receita do prato que fiz anteontem para o almoço, um arroz falso à base de couve-flor, couve roxa e cenoura – saudável, nutritivo, colorido e delicioso!! Espero que gostem.

health-benefits-of-red-cabbage

 

EN:

It seems that I still have some ideas left to inovate my dishes throughout  this raw journey.  😁 I think that if I continue one more week eating fully raw then I’ll run out of ideas and I have to tell that it’s not easy to find recipes to make both delicious and fully raw food. My balance of this raw week that will have an end today (I cant keep it on weekend because I’ll not be at home) is that to have a dish that I really enjoy I need to add some natural flavors (herbs, olive oil, citrus juice) or to make sauces from fruit, avocado or tomatoes – they are to die for! 

Some of the dishes that I’ve made this week were so simple that I didn’t post the recipe here, but if you want you can check out my facebook page or instagram to get the recipes of these dishes and some sauces that I’ve been doing this week. 

Today I bring you a recipe of a fake rice, made of cauliflower, red cabbage and carrots that I’ve made for wednesday lunch – healthy, nourishing, colorful and delicious!  Hope you like it. 

cauliflower-benefits

Arroz de Couve-Flor e Couve Roxa / Cauliflower and Red Cabbage Rice (Vegan, Gluten Free, Raw)

2 porções / 2 portions

INGREDIENTES:
– 1 cenoura / 1 carrot
– 1/4 couve roxa / red cabbage
– 1 couve-flor pequena / 1 small size cauliflower
– 1 cebolinha (parte branca) / 1 green onion (white part)
– sumo e raspa de 1 limão / juice and zest of 1 lemon
– sumo e raspa de 1 laranja / juice and zest of 1 orange
– sal e pimenta / salt and pepper

 

  • Coloca-se a couve- flor, couve roxa e a cenoura numa picadora/ processador de alimentos/ bimby e pica-se tudo muito bem até ficar com uma consistência semelhante à da imagem. Colocamos este “arroz” num prato fundo e junta-se a cebolinha picada. Adiciona-se o sumo e raspa dos citrinos e tempera-se com sal e pimenta. Fácil não é?*  😄

 

  • Combine the cauliflower, red cabbage and the carrot in a food processor/ bimby / food grinder and process until have a texture similar to the image. Pour this rice in a bowl and add the green onion chopped. Add the citrus zest and juice e season with salt and pepper. Very easy, don’t you think?* 😄

 

*Deixei o arroz repousar cerca de uma hora antes de comer para ficar mais saboroso.

* I let the rice rest for about 1 hour before eat it to enhance the flavor. 

 

 

Bom fim-de-semana!!

Have a wonderful weekend!!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s