Chocolate Brownies

2017-01-05-16-23-14

Com esta receita até parece que o Natal não foi a semana passada e que não comi uns quantos doces…. mas não quero saber 😝

Scroll down for english version

Apetecia-me fazer algo doce, saudável e que me enchesse o estômago e a alma. Nada melhor para isso que um brownie de chocolate! E como se não fosse suficiente ainda levou caramelo salgado por cima.

Nestes últimos dias não tenho tido tanto tempo como é habitual para cozinhar, escrever posts  partilhar as minhas receitas convosco, por isso hoje fiquei-me pelo brownie porque para além se ser delicioso é muito fácil de fazer e super rápido. Como a única “máquina fotográfica” que tenho é o meu telemóvel e já fiz o brownie agora mais ao fim do dia,as fotos não são as melhores, mas garanto-vos que o brownie está divinal!

2017-01-05-18-31-19

EN:

By bringing to you this recipe it seems that Christmas it wasn’t a few days ago and that I din’t eat lots of candies…. but I really don’t care 😝  I wanted to do something sweet, healthy and that feeds my stomach and soul. And there’s nothing better than a chocolate brownie! This one has also some salted caramel on top.

In these last days I have not had too much time to cook, post thing on the blog and share my recipes with you, so that’s why I decided to make a brownie today, because apart from being delicious is very easy and super fast to do. As the only “professional camera” that I’ve is my phone and I made de brownie this evening, the pictures are not the best, but I assure you that this brownie is just divine!

Brownie de Chocolate com Caramelo / Chocolate Brownie with Salted Caramel  (Vegan)

12 porções / 12 portions

INGREDIENTES:2017-01-05-18-25-51
– 1 1/2 chávena de farinha / 1 1/2 cup wheat flour
– 1 chávena de açúcar mascavado / 1 cup brown sugar
– 1/2 chá de fermento / 1/2 tsp baking soda
– 3 c. sopa de cacau / 3 tbsp cacao powder
– 1/2 chávena óleo de coco / 1/2 cup coconut oil
– 1 chávena de leite vegetal / 1 cup not dairy milk
– 100g chocolate / 3.5 oz chocolate

 

  • Pré-aquecer o forno a 180º. Numa tigela juntar todos os ingredientes secos e misturar. Derrete-se o chocolate em banho-maria e adiciona-se o óleo de coco. Quando estiver derretido junta-se aos ingredientes secos e envolve-se tudo muito bem. Colocamos o preparado do brownie num tabuleiro e leva-se ao forno por 30/35 minutos. 2017-01-05-16-14-22
  • Preheat the oven at 356ºF. Combine all dry ingredients in a container and mix them. Melt the chocolate on water bath and add the coconut oil. When melted, pour the chocolate into the dry ingredients mixture and stir. Place the brownie dough in a baking pan and bake for 30/35 minutes. 

 

P.S: Não comam tudo de uma vez 😄

P.S: Don’t eat all at once 😄

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s