Massa com Cogumelos e Tomate Seco / Mushrooms and Sun- Dried Tomato Pasta

pasta

Uma das coisas que mais gosto de fazer para comer é massa porque, para além de ser bastante reconfortante podemos variar sempre ao usar diferentes ingredientes que ficará sempre deliciosa!

Normalmente as “bases” das minhas massas são: molho de tomate ou natas; azeite, alho e malagueta; cebola e cogumelos. A partir daqui basta adicionarem os legumes que mais gostarem e algum tempero.

Nesta massa usei apenas cogumelos, ervilhas, espinafres e tomate seco. O tomate seco que usei não custou nenhuma fortuna pois comprei em promoção no Pingo Doce – 1,94€ 125g – da marca Seeberger e não vêm cheios de óleo ou azeite.

EN:

One of the things that I like to cook at most is pasta because apart from being comfort food, you can always use different ingredients that your pasta will be delicious!

Usually my pasta ‘basics’ are: tomato sauce or cream; olive oil, garlic and chili; onions and mushrooms. From these ingredients you just need to add the veggies that you like and some seasoning.

In this pasta I’ve used only mushrooms, peas, spinach and sun-dried tomatoes. The sun-dried tomato that I’ve used was quite cheap because there was a discount on Pingo Doce (portuguese supermarket) – 1,94€ for 440oz – from Seeberger brand and it doesn’t come full of oil.
Massa com Cogumelos e Tomate Seco / Mushrooms and Sun-dried Tomato Pasta ( Vegan)

3 porções / 3 portions

INGREDIENTES:
– 200g cogumelos paris / 7oz paris mushrooms
– 75g de tomate seco / 2.60oz sun-dried tomato
– 2 chávenas de espinafres baby / 2 cups baby spinach
– 1 cebola / 1 onion
– 4 dentes de alho / 4 garlic cloves
– 1 chávena de ervilhas / 1 cup peas
– 150ml natas de soja / 5 fl oz soy cream
– 170gr de massa fusilli (ou outra) / 6oz fusilli pasta ( or other one)
– sal e pimenta / salt and pepper
– azeite / olive oil
– óregãos / oregano

  •  Primeiro colocamos o tomate seco num recipiente com água para hidratar. / First of all put the sun-dried tomato in a container, add water ant let it hydrate. 
  • Numa frigideira colocamos a cebola fatiada com azeite  e deixamos alourar. De seguida 2016-12-11-19-47-59juntamos os cogumelos também fatiados e deixa-se refogar por 10 minutos. / Heat some olive in a pan fry add the sliced onion and let it cook until soft. Then add the mushrooms sliced and let them braise for 10 minutes.
  • Numa panela juntamos água e sal e quando levantar fervura juntamos a massa e deixa-se cozer por 8minutos. Por cima da panela colocamos uma peneira para cozer a vapor e juntamos as ervilhas com um pouco de sal para cozerem com o vapor da massa por apenas 2minutos. / In a pan add water, salt and when it starts to boilling add the pasta and let it cook for 8 minutes.   On top of the pan place a strainer to steam the peas for just 2 minutes. 2016-12-11-19-32-46
  • Ralamos os dentes alho por cima dos cogumelos, adicionamos os espinafres e temperamos com sal, pimenta e os orégãos. Quando a massa estiver cozida, juntamos os cogumelos à massa à qual adicionamos as natas e envolvemos tudo. / Grate the garlic cloves into the mushrooms, add the spinach to the mushrooms and season with salt, pepper and oregano. When pasta it’s cooked,add the mushroms into it, add the soy cream and stir. 
  • Servimos a massa e juntam-se as ervilhas por cima e um pouco de orégãos. / Serve the pasta and top with the peas and a pinch of oregano. 

 

Boa semana 😘

Have a nice week 😘

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s